Efficiënt afdekken van
ruwvoer met het Easy Silage
railsysteem

Het railsysteem rijdt in een goot op de silowand. Deze wordt met speciale beugels op de wand gemonteerd, hiervoor moeten de gestorte wanden van de silo min. 20 cm dik zijn. Tevens is er de mogelijkheid om de machine in hoogte te verstellen, zodat u tijdens het inkuilen onder de rol door kunt rijden. Het afdekken van de kuil gebeurt op dezelfde manier als omschreven bij het portaalsysteem.

Tegenwoordig kiezen veel veehouders ervoor hun kuilproces te veranderen en hun sleufsilo’s te vergroten. De diverse grassneden worden over elkaar heen ingekuild. Het afdeksysteem dekt de kuil eenvoudig en snel af. De afsluitrol die op het snijvlak van het voer ligt, zorgt voor een goede afsluiting en voorkomt opwaaien van het zeil. Ook zorgt de afsluitrol ervoor dat er geen broei ontstaat. Hierdoor heeft u tijdens de gehele voerperiode een constante optimale kwaliteit ruwvoer.

Het watersysteem

Naast de afdekmachine en het afdekkleed, is een goede watervoorziening een belangrijk onderdeel. Zo kunt u tijdens het grootste deel van het jaar gebruik maken van zoet water, al dan niet uit een nabij gelegen sloot. Wanneer het gaat vriezen zult u gebruik moeten maken van zout water opdat de slangen en leidingen niet bevroren raken.

Het watersysteem zorgt voor een gelijkmatige vulling van de waterslangen. De slangen zorgen voor neerwaartse druk op het kleed en de verticale druk dicht ook de zijkant goed af. De slangen zijn gekoppeld aan een automatisch overstortsysteem. Bij het uitkuilen rolt u het kleed terug, waarbij het water automatisch opgeslagen wordt of terug de sloot in gaat. Bij het vullen van de waterslangen slaat de pomp automatisch uit, wanneer alle slangen gevuld zijn.

NEEM CONTACT OP

Voordelen van het Easy Silage
railsysteem

Dé beste manier van lasagne-inkuilen

Sneller en efficiënter in- en uitkuilen: binnen 30 minuten

Constante optimale kwaliteit ruwvoer

1 persoon kan het portaalsysteem op- en afrollen

Voorkomt broei

Volautomatisch afdekken en afrollen met afstandsbediening

Kostenbesparend in arbeid en materiaal

Gemakkelijk te implementeren op vrijwel elke sleufsilo

Snel, efficient, eenvoudig

Het gehele jaar door betrouwbaar